4 Video ideeën voor jouw bedrijf

Het kan lastig zijn om op originele video ideeën te komen voor je bedrijf. Het doel van deze video’s is jouw bedrijf online meer zichtbaar te maken. Voor elk bedrijf is er wel een videovorm die perfect bij jullie product/dienst aansluit. Lees verder om er achter te komen met welke vorm jullie zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan.

BartBoonstra 1744

1. Uitleg video's (ook wel 'How to' video's genoemd)

Als jij als bedrijf producten verkoopt is dit het perfecte video idee voor jou. In dit soort video’s laat je de kijker zien hoe je product werkt en hoe deze bijvoorbeeld geïnstalleerd moet worden. De mensen die deze producten hebben gekocht zullen, de extra service erg waarderen. De mensen die deze producten nog niet hebben gekocht zullen, sneller bij jou dit product kopen dan bij de concurrent waar ze op dat moment nog niet eens van gehoord hebben. 

2. Video's die vertellen wat jouw bedrijf doet

Wanneer je geen producten verkoopt, is dit een ideale video vorm voor jou bedrijf. Met dit video idee speel je in op het gevoel van de kijker. Ze zullen zorgen voor naamsbekendheid en meer sympathie. Als je met dit soort video’s wilt beginnen moet je goed rekening houden met je imago en de bedrijfscultuur van je bedrijf. In deze video’s zou je bijvoorbeeld de kijker mee kunnen nemen in een wekelijkse serie waarin jullie kort de kijker mee achter de schermen nemen. 

Video idee

3. Productvideo's

De naam van deze groep video’s zegt het eigenlijk al. Video’s maken over de producten die je verkoopt. Denk aan Coolblue, zij maken video’s van de producten die ze op hun website aanbieden. Het voordeel van dit soort video’s is dat jullie, als experts, zelf vertellen welke voordelen (en nadelen) een bepaald product heeft. Een groot bonus punt bij deze soort video’s is, dat er een dikke kans in zit dat de kijker van de video deze dan ook bij jullie gaat kopen.

4. Testimonial video's

Mensen zijn altijd op zoek naar recensies en meningen van anderen. Door dit in video vorm vast te leggen ziet de kijker de ware emotie. Denk aan korte verhaaltjes over hoe klanten jouw product/dienst ervaren, met echte emoties, met echte blijdschap, is de kans heel groot dat je dit veel nieuwe klanten gaat opleveren. 

Wanneer je na het lezen van deze blogpost er nog niet achter bent welk type video het beste bij jouw bedrijf past of kan je wel wat extra hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op… 

En het wordt nog leuker als collega's zelf in beeld komen. Dan kunnen ze dat mooi trots aan hun geliefden laten zien. "Kijk mam, ik ben in beeld!" Maar, wat is de conversie geweest van de video? Welke call to action zat erin? Hoe vaak wordt de video bekeken? Is hij viraal gegaan? Waarschijnlijk niet. Eenmalige video's werken bijna nooit!

Om op te vallen als bedrijf heb je zoveel meer kansen, zoveel meer mogelijkheden om video's te (laten) maken die wél meer fans, meer klanten of winst opleveren.In deze video geef ik je 4 business video ideeën om je business vandaag nog te laten groeien!