Vloggen voor bedrijven: 4 redenen om zakelijk te vloggen

Vloggen voor bedrijven? Is dat nu wel iets om mee aan de slag te gaan of niet? Natuurlijk, er zijn genoeg redenen waarom je het absoluut niet moet doen! Ik heb hier al eerder een vlog aan gewijd.

Maar, er zijn ook genoeg redenen waarom het wel degelijk een mega krachtige tool kan zijn om jouw business te laten groeien. Mits je het goed aanpakt.

1. Met vloggen voor bedrijven creëer je fans

Vloggen is een uitstekende manier om fans te krijgen. Het krijgen van fans is natuurlijk ongelooflijk belangrijk voor je bedrijf. De mensen die jou volgen zijn direct geïnteresseerd in wat jij met je bedrijf doet. Tussen deze geïnteresseerden zitten natuurlijk ook potentiële klanten. Doordat je de kijker mee neemt in je bedrijf, laat jij ze warm lopen voor het nieuwe product waar je al een tijd mee bezig bent. Dit zorgt er voor dat zij sneller jouw product gaan kopen als deze dan eindelijk uit is.

2. De vlogs geven je bedrijf een gezicht

Door elke week of zelfs elke dag te vloggen bouwen kijkers een vertrouwensband met je op. Kijk bijvoorbeeld naar burgemeester van Zanen van onze stad Utrecht die Utrechters met regelmaat via een vlog toespreekt en daar erg populair door is. Kijkers bouwen direct een band op met het bedrijf. Vloggen voor bedrijven geeft je bedrijf letterlijk een gezicht en maakt jouw bedrijf persoonlijker. Hierdoor val je als bedrijf veel meer op. Consequentie is hierbij wel belangrijk, omdat dit de vindbaarheid van je bedrijf vergroot. 

vloggen voor bedrijven

3. Vlogs zijn eenvoudig te maken

Het enige wat je nodig hebt is een simpele camera, dit kan zelfs je eigen telefoon zijn, met een richtmicrofoon. Ook de montage van vlogs zijn eenvoudig. Mensen zijn tegenwoordig gewend geraakt aan beeld dat iets wat beweegt en niet perfect belicht is. Scenes zijn hierdoor makkelijk aan elkaar te knippen en plakken wat resulteert tot een volwaardige vlog.

4. Vloggen maakt je zelfverzekerder

Als je leert vloggen zullen je presentatie skills aanzienlijk verbeteren. Het is een goede manier om zelfverzekerder te worden voor de camera. Het helpt ook om je communicatie te verbeteren. Als je de vlogs zelf monteert, krijg je direct je eigen beeld te zien. Dan valt je direct op wat er goed ging en wat minder. Dit kun je daarna mee nemen als je voor je volgende vlog gaat filmen. Deze presentatieskills kunnen gebruikt worden bij het presenteren voor grotere zalen of evenementen. 

Veel succes met vloggen!

Na het bekijken van deze video beloof ik je, dat je anders tegen vloggen voor bedrijven gaat aankijken dan ervoor!