Geen video’s voor je bedrijf een probleem? JA!

Hoe erg is het nu dat je bedrijf geen video's heeft? Nou, hoeveel online video's kijk jij per week? Het gemiddelde in Nederland ligt op dit moment op een uur per week. Schrik je daarvan? Ik niet. Ik kijk veel meer dan dat.

Volgens mijn telefoon kijk ik meer dan 6 uur online video per week. En dan heb ik het niet eens over Netflix. Ik word constant verleid om video's aan te klikken. Ofwel door een spannende titel, door een spannend plaatje, of door een persoon die me aanspreekt. Het is bij mij geen uitzondering dat ik uren achter elkaar aan het bingewatchen ben op Youtube.

Of dit nu super goed is voor je gezondheid daargelaten (ik weet stiekem zeker van niet): Ik ben hierin dus niet de enige.

GettyImages 459223293 5b3bb0f6c9e77c003730dcf3

1. Meer naams- en inhoudsbekendheid

Het geldt voor zowel een eenmanszaak als een midden kleinbedrijf en een groot bedrijf dat door consistent video’s uit te rollen mensen jouw bedrijf beter onthouden. Zelfs in het slechtste geval kijken ze je video niet, toch zien zij je video langs komen en onthouden ze je bedrijf beter. Al met al dus alsnog beter dan geen video's. De zichtbaarheid van je bedrijf gaat namelijk hoe dan ook aanzienlijk omhoog.

2. Je bedrijf wordt veel beter gevonden

Google is de grootste zoekmachine. Youtube is na Facebook het grootste sociale mediakanaal en Youtube is van Google. Als je video’s op Youtube upload en deze vervolgens op je website zet, heeft je website maar liefst 53 keer meer kans om als eerste te verschijnen in Google.

3. Het zet conversies in gang

Aan de hand van studies is aangetoond dat mensen 80% sneller een product kopen op een landingspagina waar een video aan toegevoegd is. Ook als je een mailtje stuurt met daarin in video, is het aangetoond dat het doorklikpercentage met maar liefst 96% hoger ligt. Als je in een blogpost een video toevoegt, is de kans 3 keer hoger dat mensen doorklikken op je website.

4. Expert op je vakgebied

Mensen gaan jouw bedrijf zien als dé expert in jouw vakgebied als jij er elke week over praat. Heb jij een bedrijf dat hippe Volkswagen busjes pimpt en die verhuurt aan jonge stellen die door Europa willen trekken. Als ik elke week jouw video’s zie dan ben jij het eerste bedrijf waar ik zo’n busje ga huren. Als ik in de redactie zit van De Wereld Draait Door en we hebben een expert nodig op het gebied van retro busjes, ben jij degene die we gaan bellen. 

Geen video een probleem

5. Goedkope manier van marketing

Geen video's gebruiken voor je marketing is misschien makkelijker, want eerlijk is eerlijk je hebt wel een doel en tijd nodig. Stel jezelf de vragen: wat wil ik bereiken met mijn video’s? En hoeveel tijd en geld ben ik bereid om erin te steken? Als blijkt dat je doelen ambitieus zijn en je gemotiveerd bent zal je sneller geneigd zijn om er meer tijd in te steken. Hoeveel geld je nodig hebt valt heel erg mee. We leven gelukkig in de tijd dat de kwaliteit van de camera van je telefoon al zo goed is. Het enige is dat je je moet verdiepen hoe je een goede online video content strategie maakt en om de basis van filmen en monteren te leren.

Op dit moment is 79% van al het internetverkeer video. De verwachting is dat dit de komende jaren nog flink doorgroeit.

Als jij wilt opvallen met je bedrijf, kan het eigenlijk niet meer zo zijn dat je geen video inzet. Je mist de boot. Ben je nu te laat? Nee, zeker niet. Maar je kunt beter gisteren beginnen dan morgen.

Afgezien van de zichtbaarheid zijn er nog zo veel meer redenen waarom video's (laten) maken voor je bedrijf eigenlijk een must is. In deze video ga ik je deze redenen vertellen. Het zal je verbazen hoe sterk dit je business kan laten groeien...