Eenmalig een video maken werkt niet

Je wilt je onderneming promoten d.m.v. een video. Erg spannend en leuk, maar al snel kom je er achter dat je niet het gewenste resultaat krijgt. Een probleem dat wij vaker te horen krijgen. Eenmalig een video maken werken niet.


Met een after movie om te laten zien hoe het was ga je ook de oorlog niet winnen! Wij geloven er niet in en zullen hem dan ook niet voor je maken.

Wat maakt video marketing zo goed?
Hoeveel kost uitbesteding video
Online domineren met technieken als video
Wat kost een gemiddelde video?

6 Problemen met eenmalige video's

Je hebt duizenden euro's geïnvesteerd in een mooie bedrijfsvideo, maar de conversies blijven uit. Hoe kan dit?

VIDEO GAAT NIET VIRAL


Je had het nog wel zo gevraagd: Maak een video die viral gaat. Helaas is dat niet zo makkelijk. Een video kan aan alle checkboxen voldoen om een absolute hit te worden, maar alsnog heel weinig aandacht en views krijgen. De kans dat een video viral gaat is simpelweg heel erg klein. De oplossing: Met hagel schieten. Heel veel steengoede video's produceren.

je video is een ego dingetje


Ondernemers vragen ons vaak om een video te maken die ze al huppelend door een weiland portretteert, terwijl ze in een voice over vertellen over wie ze zijn en wat ze doen. Dit is vooral heel leuk voor de ondernemer zelf. Conversies blijven vaak ver achter. Zo'n video werkt wél heel goed als hij geplaatst wordt in een serie. Dan geeft het de ondernemer persoonlijkheid.  

Geen bereik


Als je online net begint met het plaatsen van content, heb je vaak een heel klein bereik. Mensen zien jouw duurbetaalde video simpelweg niet. Als je vervolgens een video betaald weg zet, zijn mensen minder snel geneigd je te gaan volgen of in te gaan op jouw aanbod omdat ze zien dat je geen bereik hebt.

eenheidsworst


Per uur komt er alleen op Youtube al 400 uur aan nieuwe video content bij. Mensen over de hele wereld kijken dagelijks 1 miljard uur aan Youtube video's per dag. Als jij wilt opvallen als bedrijf, zul je met een steengoed plan en steengoede video's moeten komen. Met een aftermovietje met leuke slowmotion shots en juichende mensen ga je de oorlog niet winnen.

geen fans


Het hebben van een fanbase maakt alles makkelijker: Je verkoopt makkelijker, je wordt een expert op jouw gebied en bent veel geloofwaardiger. Met één video ga je geen fanbase bouwen. Dat doe je door consistent, zeer regelmatige hoogwaardige video's te plaatsen, waar mensen écht op zitten te wachten.

Niet de juiste inhoud


Mensen zijn gewend aan video's kijken, maar zijn mega kritisch op wát ze kijken en waarom. In elke video moet altijd naar voren komen wat de kijker aan deze video heeft. Vaak worden video's nog veel te veel gemaakt met de mindset: wat wil ik aan de kijker opdringen. Dat werkte in 2010, maar nu al lang niet meer.

Een goede video content strategie helpt


Van te voren bepalen over wat je doelen zijn en wie je wilt bereiken is het juiste startschot voor een goede video content strategie. Het helpt bij het bedenken en opzetten van series, de tone of voice, het bepalen van de uitzendkanalen en het publicatieschema. Zomaar iets doen met video werkt niet. Een gedegen video content strategie biedt structuur, bepaalt koers en helpt jouw bedrijf groeien.

Hoe wij jou helpen groeien

 Grow Media helpt jouw onderneming of stichting groeien d.m.v. video.

  • Grow Media helpt bij het bepalen van jouw doelen en doelgroep 
  • Grow Media bedenkt video series 
  • Grow Media maakt productie- en uitzendschema's
  • Grow Media produceert de video's 
  • Grow Media maakt video's gereed voor Social Media kanalen


Ervaringen

Miriam Triesschijn - de Muziekwedstrijd (Prinses Christina Concours)

We zijn ontzettend blij met de creatieve en geestige filmpjes die Grow Media maakte voor het project ‘De Muziekwedstrijd’, ze sluiten perfect aan bij de doelgroep en we ontvingen dan ook veel positieve reacties. Ook de samenwerking verloopt heel fijn; met een kleine toelichting kan Grow Media direct aan de slag en haalt hij echt alles uit de kast om tot een mooi product te komen.

Dennis Roelofs - CEO Moving Art

Bart is een echte ster. Inmiddels hebben wij hem op vele verschillende vlakken binnen onze producties zien schijnen. Als presentator voor Nickelodeon, maar zeker ook als regisseur, camjo en als uitzonderlijk creatieve editor voor vele andere projecten.

Lindsey van Loon - CEO Postcards To The Moon 

Grow Media pakt het productiewerk vakkundig, goed georganiseerd en flexibel aan. Ze zijn snelle en logische denkers, ondervangen vroegtijdig mogelijke obstakels in het proces, durven een creatief standpunt in te nemen én ze verliezen daarbij nooit het beste eindresultaat voor de klant uit het oog.

Vandaag beginnen met video's?

Neem contact met ons op en wij reageren binnen 24 uur.